MENU
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Ольга Крентовська: „Збільшення розміру мінімальної заробітної плати є нашим пріоритетним завданням”
14:27
Ольга Крентовська: „Збільшення розміру мінімальної заробітної плати є нашим пріоритетним завданням”
Про це 18 жовтня заявила перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська під час виступу на зустрічі представників Кабінету Міністрів України з представниками об’єднань професійних спілок та організацій роботодавців під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

 

Ольга Крентовська поінформувала присутніх про стан справ із виплатами заробітних плат та приділила окрему увагу на тристоронній Генеральній угоді між Урядом,  профспілками та роботодавцями на 2016-2017 роки. Вона заявила, що Мінісоцполітики вже розроблено план заходів з реалізації Угоди. Але, зважаючи на невідкладність та важливість цього документу, Уряд доручив центральним органам влади забезпечити виконання Генеральної угоди невідкладно. Згідно із дорученням низку її положень має бути забезпечено вже у поточному році.

Одним із головних питань, на якому зосередила увагу присутніх Ольга Крентовська, стало підвищення рівня оплати праці. „Збільшення розміру мінімальної заробітної плати до розміру фактичного прожиткового мінімуму – є нашим пріоритетним завданням”, - заявила Ольга Крентовська, і додала, що у 2017 році мінімальна зарплата зросте на 10,1 відсотки, при зростанні індексу інфляції 8,1 відсотки. Завдяки виконанню рішень Уряду протягом 2016-2017 років буде забезпечено підвищення реальних доходів працюючих громадян та поетапне встановлення конкурентноспроможної заробітної плати у бюджетній сфері.

Окремо Ольга Крентовська наголосила на питанні затримок виплати заробітної плати. Вона заявила, що Міністерство соціальної політики веде щотижневий моніторинг стану виплати заробітної плати. „В результаті цього моніторингу формується реєстр підприємств-боржників та надсилається у відповідні органи державної влади. Вжиті заходи дозволили стримати зростання заборгованості”, - заявила перший заступник Міністра.

Переглядів: 245 | Додав: raikomosvitakr
Всього коментарів: 0
avatar